100% Verwijspraktijk

Ons centrum werkt al 25 jaar enkel op verwijzing, dit betekent dat wij geen eigen patiĆ«ntenbestand hebben. Zo weet u zeker dat uw patiĆ«nt Ć ltijd weer naar uw praktijk terugkomt. Dit onderscheidt ons van andere praktijken die veelal wĆ©l een eigen patienten bestand hebben en de verwijzingen er “voor erbij” doen. Het risico is dan dat patiĆ«nten “blijven plakken” en niet meer terugkeren naar uw praktijk.

Wat maakt ons anders dan andere verwijspraktijken?

 • Geen lange wachtlijsten
 • Geen algemene praktijk; wij zijn al 25 jaar enkel een verwijspraktijk voor endodontologie, implantologie en gebitsrehabilitaties. PatiĆ«nten worden dus altijd weer naar u terugverwezen!
 • Geen onderdeel van een tandheelkundige keten
 • Behandelaars staan altijd open voor overleg
 • Multidisciplinair teamoverleg mogelijk; combiconsulten zijn eenvoudig in te plannen indien de verwijzer dit wenst.

U kunt ons patiƫnten doorverwijzen voor:

 • Implantologie
 • Endodontologie
 • Protheses met of zonder implantaten
 • MondhygiĆ«ne
 • Peri-implantitis behandelingen
 • Moeilijke extracties/ immediaatprotheses
 • Gebitsrehabilitaties

Voor voorbeelden van behandelingen die in ons centrum uit zijn gevoerd kunt u op onze voorbeeldpagina kijken.

Endodontologie

Ons endodontologieteam bestaat uit drie behandelaars: Wilhelm Zerbst (NVVE geregistreerd endodontoloog), Olavo Guerreiro Viegas (NVVE geregistreerd endodontoloog) en Erik Harms (tandarts toegelegd op enkel endodontologie). U kunt verwijzen naar onze endodontoloog voor wortelkanaalbehandelingen, her-wortelkanaalbehandelingen, pijnklachten en apexresecties. Altijd volgt er een duidelijk terugkoppelverslag. Indien een element niet behouden kan blijven wordt de patiƫnt naar u terugverwezen en niet automatisch binnen de praktijk naar bijvoorbeeld de implantoloog verwezen.

Prothetiek

De prothetiek op de implantaten wordt in principe door de huistandarts vervaardigd. Indien u liever heeft dat wij dit voor u verzorgen, dat is dat uiteraard mogelijk. Geef dit dan aan op de verwijsbrief. Als u vragen heeft over de vervaardiging van de kroon helpen wij u graag.

Communicatie

Gedurende de behandeling wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen in het behandelplan. U krijgt altijd een brief na de intake en na de afbehandeling. Hierin informeren wij u over onze bevindingen, geven een voorstel voor een behandelplan en informatie over de gebruikte materialen.

Voor uw patient hebben we mooie (gratis op te vragen) informatiefolders gemaakt over de onderwerpen “Wortelkanaalbehandeling”, “Apexresectie”, “implantaten” en “klikgebit”.

Implantaatsystemen

Wij werken uitsluitend met implantaten van een A-merk. Wij willen namelijk graag dat de gebruikte implantaten uitgebreid wetenschappelijk onderzocht zijn en (ook op de lange termijn!) goede resultaten laten zien. Bij kleinere b-merk implantaten is dit maar zeer de vraag. Om deze reden hebben wij gekozen om te werken met de implantaatsystemen van Astra Tech en Straumann. Beide zijn grote bedrijven waardoor gegarandeerd kan worden dat onderdelen van deze implantaatsystemen ook op de lange termijn (>30 jaar) nog geleverd kunnen worden. Dat is een must voor als er bijvoorbeeldin de toekomst ooit een andere kroon op het implantaat zou moeten worden gemaakt!

– Voorbeeldkosten 1 implantaat zonder kroon: ā‚¬760-860

– Voorbeeldkosten 1 implantaat met porselein opgebakken kroon: ā‚¬1850-1950

– Voorbeeldkosten 1 implantaat met full zir kroon: ā‚¬1600-1700

Indien u liever met een ander A-merk implantaat werkt, en u hier graag mee wilt blijven werken dan is dat mogelijk. Wij bespreken dan graag de mogelijkheden met u.

Verwijzen kan via:

 • Email (zorgmail)
 • Zeer eenvoudig via het verwijsformulier op onze website tandimplant.nl.
 • Een verwijsblok. U kunt verwijsblokken opvragen via info@tandimplant.nl. Telefonisch kan dit natuurlijk ook.
 • Via de telefoon (in geval van spoed): 010-2909509

Info

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefoonnummer: 010 2909509. Wij komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd