Endodontoloog Rotterdam

Wat is een endodontoloog?

Een endodontoloog is een tandarts die zich na zijn 6-jarige tandartsenopleiding middels een 3-jarige specialisatieopleiding op acta heeft gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Hiervoor heeft de endodontoloog ook speciale instrumenten zoals bijvoorbeeld een operatiemicroscoop.

Een echte endodontoloog is geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor Endodontologie (NVVE). In ons gespecialiseerde behandelcentrum in Rotterdam bent u aan het juiste adres voor een geregistreerde NVVE endontoloog. In onze praktijk werken namelijk de NVVE geregistreerde endodontologen Wilhelm Zerbst, Renate Zwolsman, Yvonne Potgieser en Vasilis Zioutis .

Waarom kiezen om de wortelkanaalbehandeling door een endodontoloog uit te laten voeren?

Eenvoudige wortelkanaalbehandelingen kunnen door de algemeen tandarts uitgevoerd worden. Als er echter sprake is van een complexere situatie is het verstandig de behandeling door een endodontoloog uit te laten voeren. Denk daarbij aan situaties die de behandeling bemoeilijken. Een voorbeeld daarvan is als de wortelkanaalbehandeling door een kroon heen moet worden uitgevoerd, bij moeilijk te vinden wortelkanalen of bij uitgebreide ontstekingen.

Een endodontoloog heeft zich gespecialiseerd in deze complexe behandelingen. Daar waar een algemeen tandarts in Rotterdam af en toe een wortelkanaalbehandeling uitvoert zijn wortelkanaalbehandelingen voor onze endodontoloog zijn dagelijks werk.

Hoe werkt een verwijzing voor endodontologie?

Een patiënt die naar ons gespecialiseerde behandelcentrum in Rotterdam wordt verwezen komt met een voor onze endodontoloog nog onbekend probleem. Daarom bestaat de eerste afspraak uit een intakeconsult waarbij de patiënt de tijd krijgt zijn verhaal te doen. Tijdens dit consult wordt er gekeken naar het probleem. De endodontoloog zal uitleggen wat de mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen. Ook de kosten worden besproken. Na dit consult stuurt de endodontoloog u het besproken behandelplan toe samen met een specifieke kostenbegroting. Het eerste consult neemt ongeveer een half uur in beslag. Daarna wordt de vervolgafspraak gemaakt waarin de wortelkanaalbehandeling daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Maak vandaag nog een afspraak met onze endodontoloog in Rotterdam!

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling door onze endodontoloog? Wilt u meer informatie over endodontologie in Rotterdam? Of wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier is gelegen in Rotterdam op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. De praktijk heeft een zeer goede bereikbaarheid vanuit zowel de noord- als zuidzijde van de Maas, zowel per auto als per openbaar vervoer.

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd