Wat zijn facings

Als u niet tevreden bent over het uiterlijk van uw tanden kunt u in onze kliniek in Rotterdam  terecht voor esthetische behandelingen zoals het plaatsen van facings. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Onze restauratieve  tandarts plakt het vulmateriaal of het schildje op de tand. Hierdoor kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan met een facing een afgebroken hoekje gerepareerd worden, spleetjes tussen tanden opgevuld worden, scheve tanden maskeren en gele of bruine tanden weer wit maken.

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

Facings worden van composiet of van porselein gemaakt. Composietfacings worden direct aan de stoel gemaakt. Een porseleinen facing wordt in het tandtechnisch laboratorium gemaakt en daarna vastgelijmd op de tand. Composietfacings zijn minder kostbaar dan porseleinen facings maar hebben ook meer onderhoud nodig. Composietfacings hebben namelijk de neiging eerder te verkleuren en moeten daarom regelmatig gepolijst nodig om de kleur en glans te behouden. Porseleinen facings hebben deze nadelen niet, maar zijn wel kostbaarder. Vooraf wordt besproken wat voor u de beste behandelmethode is.

Hoe ziet een behandeling van porseleinen facings er uit?

Stap 1. Intake consult

Er vindt een intake consult plaats waarbij de problemen en wensen in kaart worden gebracht. Ook worden er lichtfoto’s gemaakt van de huidige situatie waarna deze geanalyseerd worden door onze restauratieve / esthetisch tandarts. Soms wordt er ook al een mondscan gemaakt.  Na dit consult wordt er een op maat gemaakt behandelplan met kostenbegroting opgesteld en opgestuurd

Stap 2. Bespreken behandelvoorstel

Het behandelvoorstel wordt uitgebreid met u besproken. Ook kan er alvast een mondscan gemaakt worden. Door het tandtechnisch laboratorium wordt dan na een grondige analyse samen met onze restauratieve tandarts een proefopstelling voor de facings gemaakt. De facings worden dan alvast op een (digitaal model) ontworpen als proef. Indien nodig worden de tanden voorafgaand aan de volgende stap gebleekt.

Stap 3. Proefopstelling facings

De proefopstelling kan gepast worden. Nadat  deze is goed bevonden worden de tanden zo minimaal mogelijk beslepen. Een dun laagje glazuur wordt verwijderd. Ook wordt de kleur bepaald van de facings. Tot slot worden er tijdelijke facings gemaakt welke worden vastgezet zodat u weer  netjes naar huis kunt gaan.

Stap 4. Plaatsen van de facings

De porseleinen facings worden, nadat deze goed zijn bevonden door de restauratieve tandarts en patiënt,  gecementeerd op de tanden.

Onze restauratieve-tandartsen voor esthetische tandheelkunde:

Sven Bakx

Restauratief-tandarts

Phillip van Rijn

Restauratief-tandarts

 

 

Maak vandaag nog een afspraak met onze restauratieve tandarts in Rotterdam!

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling door onze restauratieve tandarts? Wilt u meer informatie over esthetische behandelingen in Rotterdam? Of wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

tandheelkundig centrum wilhelminapier
Icoon - Check Icoon - Locatie Icoon - Telefoon Icoon - Zoeken Icoon-Social-Facebook Icoon-Social-LinkedIn Logo - Bollen