Het eerste kunstgebit (immediaatprothese)

Als de tanden en kiezen écht niet meer te redden zijn, is het soms nodig deze tanden en kiezen te trekken. Het trekken van tanden en kiezen kan gewoon in onze specialistische kliniek in Rotterdam gebeuren, u hoeft daarvoor niet naar een kaakchirurg in het ziekenhuis. Het voordeel hierbij is de nauwe samenwerking van ons centrum met de tandprotheticus. Daardoor kan het kunstgebit direct nadat de tanden en kiezen getrokken zijn geplaatst worden. U hoeft bij ons dus nooit zonder tanden en kiezen naar huis!

Een dergelijk eerste kunstgebit wordt een immediaatprothese of noodkunstgebit genoemd. Dit zal na 6 tot 12 maanden vervangen worden door het definitieve kunstgebit. Bovendien kunt u als u belt altijd dezelfde dag nog bij ons terecht voor nazorg: u wordt dan niet op een wachtlijst geplaatst.

Regelmatig aanpassen van het kunstgebit

Door de druk van het kunstgebit op de kaak zal de kaak in de loop van de tijd gaan slinken. Daardoor zal het kunstgebit met de jaren minder goed passen en losser gaan zitten. Dat is een van de redenen dat na verloop van tijd een kunstgebit moet worden aangepast (rebasen), of dat een nieuw kunstgebit moet worden gemaakt. Als het kunstgebit dan nog steeds niet goed functioneert, bieden implantaten een definitieve oplossing.

Alternatief: een klikgebit

Een ondergebit kan van zijn plek worden geduwd door uw wang of tong. Dit wordt erger naarmate de kaak meer is geslonken. Als de kaak te ver is geslonken, is het niet meer mogelijk een goed draagbaar kunstgebit te maken. Implantaten kunnen de prothese dan ondersteunen waardoor deze klachten worden verholpen; dit wordt een klikgebit genoemd.

Kosten van een kunstgebit

klikgebit

Kosten van een (Klik)gebit

Veel gestelde vragen

Zijn er kosten aan een nieuw gebit?

Dat het ligt er aan hoe u bent verzekerd, vanuit uw basisverzekering wordt eens per 5 of 6 jaar 75% vergoeding gegeven voor een nieuwe prothese, de rest is dus een eigen bijdrage. U zult zelf ongeveer 250,00 tot 300,00 euro moeten betalen.

Mijn gebit is stuk, kan dat gelijk worden gerepareerd?

Ja, als uw prothese stuk is en u meld zich bij ons in de praktijk zal deze direct in ons eigen laboratorium worden hersteld, u kunt erop wachten in onze wachtkamer of op een later tijdstip terugkomen. Afhankelijk van de reparatie zal dit ongeveer 1 tot 2 uur duren voordat het klaar is.

Krijg ik direct mijn nieuwe gebit in na het trekken van mijn tanden?

Ja, u dient voordat uw tanden getrokken worden twee tot vier keer in de praktijk langs te komen en zullen de nodige afdrukken gemaakt worden en de kleur en de tanden bepaald worden. Als uw tanden dan getrokken worden ligt uw nieuwe prothese klaar en zal die gelijk geplaatst worden nadat uw tanden zijn verwijderd.

Kan ik een kunstgebit in 1 dag krijgen?

Nee, een kunstgebit is gecompliceerd, zowel om aan te meten als om te vervaardigen. Om een gebit te maken die goed past in uw mond en ook nog mooi staat dient u meestal zes keer te komen. Er worden twee keer afdrukken gemaakt, een keer wordt de beet bepaald en twee keer worden er tanden gepast en aangepast, in deze fase kunt u meekijken en heeft u inspraak voor wat betreft de kleur en de stand van de tanden. De laatste keer wordt de prothese dan geplaatst.
Zo bent u er zeker van dat u een goed product krijgt waar alle aandacht aan is besteed en waar u dan ook weer jaren plezier van zult hebben.

Moet ik nog naar de tandarts of tandprotheticus met een kunstgebit?

Het is verstandig om iedere 2 jaar uw prothese te laten controleren bij de tandarts, als u implantaten heeft zelfs ieder jaar. Op die manier kunnen er op tijd eventuele problemen worden opgespoord en verholpen. Als u implantaten heeft worden deze gecontroleerd en eventueel door de mondhygiëniste onderhouden en er wordt een röntgenfoto gemaakt ter controle van het bot rondom uw implantaten.

Hoe moet ik mijn kunstgebit schoonhouden?

Uw gebit 2 tot 3 maar per dag poetsen met een protheseborstel en een beetje afwasmiddel is voldoende, het gebruik van Ecosym is ook aan te raden, andere prothesereinigingsmiddelen raden wij af, deze zijn vaak te agressief en zullen uw gebit kunnen beschadigen. Ook is het aan te raden uw tandvlees te poetsen met een zachte tandenborstel en een beetje tandpasta.

 

 

Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden

Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden is al geruime tijd gespecialiseerd in het aanmeten van kunstgebitten. De praktijk zit in het pand van Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier en er wordt nauw samengewerkt met de tandartsen van het centrum. Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden maakt protheses volledig in eigen beheer in hun tandprothetische praktijken in Rotterdam en Barendrecht. Meer informatie kunt u vinden op de website van Tandprothetische praktijk van der Reijden. Dit is een website speciaal gericht op kunstgebitten en klikgebitten.

Tandprothetici van tandprothetische praktijk van der Reijden

Ralph van der Reijden

Tandprotheticus

Matthijs van der Reijden

Tandprotheticus

Lucinda van de Sande

Tandprotheticus

Voorbeelden van kunstgebitten met en zonder implantaten gemaakt bij Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier

Situatie na: klikgebit onderkaak

Voorbeelden van kunstgebitten en klikgebitten

 

 

Maak vandaag nog een afspraak!

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van een klikgebit? Of naar de kosten van een normaal gebit zonder implantaten? Wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

tandheelkundig centrum wilhelminapier

 

 

Icoon - Check Icoon - Locatie Icoon - Telefoon Icoon - Zoeken Icoon-Social-Facebook Icoon-Social-LinkedIn Logo - Bollen