Kunstgebitten

Hoe moet ik mijn kunstgebit schoonhouden?

Uw gebit 2 tot 3 maar per dag poetsen met een protheseborstel en een beetje afwasmiddel is voldoende, het gebruik van Ecosym is ook aan te raden, andere prothesereinigingsmiddelen raden wij af, deze zijn vaak te agressief en zullen uw gebit kunnen beschadigen. Ook is het aan te raden uw tandvlees te poetsen met een zachte tandenborstel en een beetje tandpasta.

Hoef ik nooit meer naar de tandarts of tandprotheticus met een kunstgebit?

Ja, het is verstandig om iedere 2 jaar uw prothese te laten controleren, als u implantaten heeft zelfs ieder jaar. Op die manier kunnen er op tijd eventuele problemen worden opgespoord en verholpen. Als u implantaten heeft worden deze gecontroleerd en eventueel door de mondhygiëniste onderhouden en er wordt een röntgenfoto gemaakt ter controle van het bot rondom uw implantaten.

Kan ik een kunstgebit in 1 dag krijgen?

Nee, een kunstgebit is gecompliceerd, zowel om aan te meten als om te vervaardigen. Om een gebit te maken die goed past in uw mond en ook nog mooi staat dient u meestal zes keer te komen. Er worden twee keer afdrukken gemaakt, een keer wordt de beet bepaald en twee keer worden er tanden gepast en aangepast, in deze fase kunt u meekijken en heeft u inspraak voor wat betreft de kleur en de stand van de tanden. De laatste keer wordt de prothese dan geplaatst.
Zo bent u er zeker van dat u een goed product krijgt waar alle aandacht aan is besteed en waar u dan ook weer jaren plezier van zult hebben.

Kan ik kiezen tussen porseleinen tanden of kunststof tanden in mijn nieuwe gebit?

Ja, wij zullen u adviseren wat voor u het beste zal zijn, wij zullen u de voor- en nadelen van zowel porselein als van kunststof uitleggen en samen met u een beslissing nemen. Er zijn in principe geen extra kosten verbonden aan de keuze van een van beide materialen.

Kan ik ook terecht voor een prothese zonder implantaten?

Ja, als eerste zal er worden gekeken of er een prothese zonder implantaten gemaakt kan worden. Zijn uw kaken nog goed dan heeft u geen implantaten nodig. Ook als u het zelf niet wilt zal en niet worden voorgesteld om te implanteren, uiteindelijk is het altijd uw keus. Wij zullen u alleen adviseren en de mogelijkheden aan u voorleggen.

Krijg ik direct mijn nieuwe gebit in na het trekken van mijn tanden?

Ja, u dient voordat uw tanden getrokken worden twee tot vier keer in de praktijk langs te komen en zullen de nodige afdrukken gemaakt worden en de kleur en de tanden bepaald worden. Als uw tanden dan getrokken worden ligt uw nieuwe prothese klaar en zal die gelijk geplaatst worden nadat uw tanden zijn verwijderd.

Mijn gebit is stuk, kan dat gelijk worden gerepareerd?

Ja, als uw prothese stuk is en u meld zich bij ons in de praktijk zal deze direct in ons eigen laboratorium worden hersteld, u kunt erop wachten in onze wachtkamer of op een later tijdstip terugkomen. Afhankelijk van de reparatie zal dit ongeveer 1 tot 2 uur duren voordat het klaar is.

Mijn gebit zit los, heb ik dan altijd een nieuwe nodig?

Nee, dit ligt aan de leeftijd van uw prothese en de mate van slijtage, als uw prothese niet te veel versleten is, is het mogelijk de prothese op te vullen (rebasen). Er wordt dan een nieuwe voering in uw gebit gemaakt zodat hij weer goed in uw mond past.
Als de prothese te veel versleten is kan het beter zijn om een nieuwe prothese te laten maken. Zo eens per 5 tot 7 jaar is een prothese aan vervanging toe, ongeveer iedere 3 jaar moet een prothese worden pasgemaakt.

Zijn er kosten aan een nieuw gebit?

Dat het ligt er aan hoe u bent verzekerd, vanuit uw basisverzekering wordt eens per 5 of 6 jaar 75% vergoeding gegeven voor een nieuwe prothese, de rest is dus een eigen bijdrage. U zult zelf ongeveer 250,00 tot 300,00 euro moeten betalen.

Icoon - Check Icoon - Locatie Icoon - Telefoon Icoon - Zoeken Icoon-Social-Facebook Icoon-Social-LinkedIn Logo - Bollen