Iedereen heeft wel eens een onaangename adem of vieze smaak in de mond. Dit kan gebeuren na het eten van bepaalde voedingsmiddelen of in de morgen bij het wakker worden. Gelukkig is dit slechts tijdelijk en verdwijnt het weer. Als mensen echter permanent een slechte adem hebben wordt dat halitose of foetor exe ore genoemd.

Wat is de oorzaak van halitose?

Bacteriën zijn de veroorzakers van de slechte mondgeur. Deze bacteriën breken eiwitten af tot vluchtige zwavelverbindingen die de vieze geur veroorzaken. In bijna alle gevallen ontstaat halitose door ontstoken tandvlees en gaatjes (cariës) in tanden en kiezen. Dit is dan ook het eerste waar de mondhygiënist naar zal kijken. Het is dus erg belangrijk om het gebit en het tandvlees regelmatig te laten controleren. Onze mondhygiënist kan u daarbij helpen.Als er geen sprake is van

Tongschraper

Tongschraper

ontstoken tandvlees, is de slechte adem vaak afkomstig van het achterste gedeelte van de tong. In dit gedeelte van de tong bevinden zich veel groeven waar de bacteriën zich thuis voelen. Als deze bacteriën zich op de tong bevinden is dit te zien door de tong uit te steken. Er is dan een witgele aanslag zichtbaar op het achterste gedeelte van de tong. Onze mondhygiënist kan u voordoen hoe u deze aanslag kunt verwijderen met een tongschraper.

Behandeling

Als er sprake is van een permanente halitose is het verstandig om dit niet te maskeren met snoepjes of mondsprays. Veel verstandiger is het om een tandarts of onze mondhygiënist te bezoeken en het gebit te laten controleren. De behandeling richt zich in eerste instantie op het verminderen van de bacteriën die de slechte geur veroorzaken:

  • Zorg voor een optimale mondhygiëne: gebruik hiervoor een tandenborstel en extra hulpmiddelen zoals tandenstokers of flossdraad om ook tussen de tanden te reinigen
  • Laat eventuele tandvleesproblemen behandelen
  • Maak ook de achterkant van de tong schoon met een tongschraper
Afbeelding: Rager, flossdraad en tandenstokers

Afbeelding: Rager, flossdraad en tandenstokers

Samen met onze mondhygiënist in onze kliniek in Rotterdam kunt u uw mondhygiëne optimaliseren en het tandvlees gezond houden. Dit zorgt in de meeste gevallen voor het verdwijnen van permanente halitose.

Wat zijn de kosten van een mondhygiënebehandeling?

Kosten van een mondhygiënebehandeling

Onze mondhygiënist en preventieassistentes

Tatevic Azarjan

Geregistreerd-mondhygiënist

Desiree

Preventie-assistente

Angelica

Preventie-assistente

Maak vandaag nog een afspraak met onze mondhygiënist!

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling door de mondhygiënist? Woont u in Rotterdam en wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

tandheelkundig centrum wilhelminapier
Icoon - Check Icoon - Locatie Icoon - Telefoon Icoon - Zoeken Icoon-Social-Facebook Icoon-Social-LinkedIn Logo - Bollen