Implantoloog

Wat doet een implantoloog?

Een implantoloog is een tandarts die zich bezig houd met het plaatsen van implantaten ter vervanging van tanden en kiezen die verloren zijn gegaan. In onze praktijk, gevestigd in het centrum van Rotterdam, worden implantaat behandelingen uitgevoerd door onze implantologen Frank Andriessen, Ewout Schuringa, DJ English en Joost van Bruchem. Al onze implantologen zijn NVOI geregistreerd implantoloog. Implantoloog Frank Andriessen geeft zelf ook les op de afdeling implantologie op het ACTA. Ook geeft hij regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.

Wanneer mag iemand zich implantoloog NVOI noemen?

De titel “implantoloog” is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedere tandarts zich 

“implantoloog” mag noemen. Om het voor patiënten gemakkelijker te maken of deze implantoloog veel ervaring heeft is in 1983 de Nederlandse Vereniging voor Orale implantologie (NVOI) opgericht. Pas als de implantoloog voldoet aan de strenge richtlijnen van de NVOI mag deze zich “Implantoloog NVOI” noemen. Dit is wel een beschermde titel. Op de website van de NVOI kan men controleren of de implantoloog daadwerkelijk geregistreerd is bij de NVOI. Er zijn ongeveer 300 NVOI erkende implantologen

NVOI implantoloog Rotterdam

Hoe kan een implantoloog zich registreren tot implantoloog NVOI?

Om je als implantoloog te laten registreren bij de NVOI geldt een strenge beoordelingsprocedure. De beoordeling wordt uitgevoerd door een commissie van de NVOI (het consilium). Deze commissie bekijkt of de uitgevoerde behandelingen en de praktijk zelf voldoen aan de internationale- en wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Als dit het geval krijgt de implantoloog de erkenning tot “Geregistreerd NVOI Implantoloog”. Deze erkenning is dus een kwaliteitskeurmerk. Op de website van de NVOI staan alle “Geregistreerde NVOI Implantologen” vermeld. Het is belangrijk om te controleren of uw implantoloog NVOI geregistreerd is als u door een ervaren implantoloog behandeld wilt worden. In ons behandelcentrum zijn al onze implantologen NVOI geregistreerd.

Hoe werkt een verwijzing naar onze implantoloog?

Een patiënt die naar ons behandelcentrum in Rotterdam wordt verwezen komt met een voor onze implantoloog nog onbekend probleem. Daarom bestaat de eerste afspraak uit een intake consult waarbij de patiënt de tijd krijgt zijn verhaal te doen. Er wordt goed gekeken naar het probleem en de wens van de patiënt. De implantoloog zal uitleggen wat de mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen. Ook de kosten worden besproken. Na dit consult stuurt de implantoloog u het besproken behandelplan toe samen met een specifieke kostenbegroting. Het eerste consult neemt ongeveer een half uur in beslag.

Maak vandaag nog een afspraak met onze implantoloog!

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling door de implantoloog? Wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd