Apexresectie – chirurgische behandeling door de endodontoloog

Wortelkanaalbehandelingen worden tegenwoordig met veel succes uitgevoerd. Het komt echter voor dat na een wortelkanaalbehandeling een wortelpuntontsteking niet geheel geneest of dat er opnieuw klachten ontstaan. In de meeste gevallen kan dan door een kleine chirurgische behandeling door de endodontoloog uw tand of kies toch behouden blijven. Een  dergelijke behandeling wordt een wortelpuntebehandeling of apexresectie genoemd.

Wat gebeurt er tijdens de wortelpuntbehandeling of apexresectie?

Na het geven van plaatselijke verdoving kan de endodontoloog via een kleine snee in het tandvlees bij de wortelpunt (de “apex”) komen. Het ontstoken weefsel wordt uiterst precies door een microscoop verwijderd. Meestal wordt ook een vulling in de wortelpunt aangebracht. Tot slot brengt de endodontoloog het tandvlees met hechtingen weer op zijn plaats. Na de behandeling zal uw tandarts u vertellen hoe u de plek het beste verzorgt. Meestal zal de endodontoloog na een paar dagen de behandeling de genezing controleren.

Geeft de behandeling napijn?

Na de apexresectie  kan soms napijn optreden. Dat duurt niet lang en is goed te onderdrukken met een gewone pijnstiller. Soms treedt gedurende twee a drie dagen een lichte zwelling van de wang op.

Naar een andere tandarts?

Voor een chirurgische behandeling is speciale apparatuur en deskundigheid nodig. Uw eigen tandarts kan u om deze reden verwijzen naar een endodontoloog die voor deze speciale behandeling opgeleid is. Juist de precisie waarmee de endodontoloog de behandeling uit kan voeren maakt het dat deze behandeling een voorspelbare behandeling is.

Folders

Voor meer informatie kunt u op de onderstaande link klikken. U vindt er meer informatie over de wortelpuntbehandeling of apexresectie bij de endodontoloog.

wortelpuntbehandeling (pdf)

Maak vandaag nog een afspraak met onze endodontoloog!

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling door de endodontoloog? Wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd