Botopbouw  -  Als er te weinig bot is

(door: Frank Andriessen)

Slinken van de kaak

geslonken kaak

Om implantaten te kunnen plaatsen moet er voldoende bot aanwezig zijn. Echter, na het verwijderen van een tand of kies zal de kaak op deze plaats gaan slinken. Hoeveel dit is, is per persoon verschillend. Hoe langer echter wordt gewacht, des te meer de kaak zal slinken. Rechts ziet u een voorbeeld; bij de pijl is er een deuk zichtbaar in de kaakwal: daar is het bot geslonken.

Kunstbot in plaats van heupbot.

kunstbot

Soms is het noodzakelijk om het bot op te bouwen doordat de kaak teveel is geslonken. Kaakchirurgen gebruiken hier vaak bot uit de heup voor. U kunt zich voorstellen dat dergelijke behandelingen gepaard kunnen gaan met nare complicaties. Daarom probeert onze implantoloog zoveel mogelijk kunstbot (Bio Oss) te gebruiken. Als het écht niet anders kan zijn er ook nog plekken in de mond zelf waar we bot vandaan kunnen halen: bijvoorbeeld waar vroeger de verstandskies gezeten heeft. Van de heup blijven wij in ieder geval liever af!

Sinuslift

sinuslift met kunstbot

Een veelvoorkomende procedure in de implantologie is het opvullen van de kaakbijholte. Dit wordt ook wel een sinusliftprocedure genoemd. De kaakbijholte bevindt zich ter hoogte van de (kleine) kiezen in de bovenkaak. Door het ouder worden zal deze holte groter worden. Het verlies van kiezen zal dit proces doen versnellen. Het gevolg is dat er op deze plek soms te weinig bot over is om een implantaat te kunnen plaatsen. Als dat het geval is, kan de implantoloog een klein gedeelte van deze holte weer opgevullen. Op de afbeelding rechts is het vergroten van de holte en het opvullen daarvan schematisch weergegeven.

Wederom geldt: wij gebruiken het liefst kunstbot voor deze behandelingen.

Folder

In de onderstaande folder over implantaten staat meer informatie over een botopbouw.


Folder kunstbot

Kunstbot

Voorbeeldbehandeling uitgevoerd in ons centrum

Voor voorbeeldbehandelingen die in ons centrum uit zijn gevoerd, kunt u kijken op onze voorbeeldpagina. Als de behandeling waar u naar zoekt er niet tussen staat, vraag hier dan naar tijdens de eerste afspraak!


Volg ons:

Maak een afspraak

Intake-gesprek altijd binnen twee weken!

formulier  via de website


telefoon  +31 (0) 10 290 95 09

Maak een afspraak

Intake-gesprek altijd binnen twee weken! maak een afspraak formulier  via de website
telefoon  +31 (0) 10 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd

Volg ons: