Implantaten

Implantaten

Implantoloog

Botopbouw 

Vaste brug

3d rontgen

 

 

 Wortelkanaal behandeling

Endodontoloog

Wortelkanaal

Wortelpunt

 

 

 

 

 

Mondhygiënist

Mondhygiënist

Behandeling

   Gingivitis  

Parodontitis 

 Aanslag

 Slechte adem

Kunst (klik)gebit

Kunstgebit 

Klikgebit

  Allergie 

 

 

 

Gebitsrenovaties

Gebitsrenovaties

  Esthetisch  

 Angsttandarts  

 

 

 

 

 

 

Implantaten  -  Vervanging van een tand of kies door een kunstwortel

Wat zijn implantaten?

 Een implantaat is een metalen schroefje dat vastzit in de kaak; het is eigenlijk een kunstwortel. Implantaten zijn gemaakt van titanium, een licht en sterk metaal waarvoor geen overgevoeligheid optreedt en waaraan het kaakbot vastgroeit. In onze praktijk worden voornamelijk implantaten van het merk  Astra Tech en Xive toegepast.

 

Wanneer zijn implantaten nodig?

Als u een of meerdere tanden of kiezen mist, hoeft u niet met een los plaatje rond te lopen. Inplaats daarvan kan er een brug gemaakt worden of implantaten worden geplaatst. Bij een brug moeten vaak gezonde tanden of kiezen beslepen worden, zodat de brug over de tanden of kiezen past. Dit is zonde, vooral ook omdat een brug gemiddeld slechts 15 jaar mee gaat. Een mooiere oplossing is het plaatsen van een kunsttand (kroon) op een implantaat. De buurtanden worden dan met rust gelaten en niet beschadigd. Bovendien ziet en voelt een kroon op een implantaat als een echte tand.

Implantaten kunnen ook dienen ter ondersteuning van een kunstgebit dat erg los zit. Twee implantaten kunnen het kunstgebit dan weer voldoende houvast geven zodat dit weer vastzit.

Als mensen alle tanden en kiezen missen, is het ook  mogelijk een vaste brug op implantaten te maken. Vier tot zes implantaten zijn dan nodig om deze brug vast te schroeven. Zo lijkt het alsof u uw eigen tanden en kiezen weer heeft.

Procedure

Onder plaatselijke verdoving wordt een gaatje in de kaak geboord waarin het implantaat wordt aangebracht. Na twee maanden is het bot goed aan het implantaat vastgegroeid. Dan wordt op het implantaat de definitieve kroon, brug of drukknop bevestigd. In de tussenliggende periode kan altijd een tijdelijke kroon of een kunstgebit gedragen worden. 

Voor Na

Implantologie behandelplan

Als u in aanmerking komt voor een implantologische behandeling, wordt een behandelplan met kostenbegroting en tijdsplanning voorgesteld. De behandeling zal meestal bestaan uit twee chirurgische ingrepen. Eerst wordt het implantaat geplaatst en 1-3 maanden daarna wordt de opbouw met de kroon geplaatst. Er wordt veel aandacht besteed aan een tijdelijke voorziening: u hoeft nooit zonder tanden of kiezen de praktijk te verlaten!

Folders

Voor meer informatie over implantaten kunt op de onderstaande links klikken. 

 
Implantaten    

Voorbeeldbehandeling uitgevoerd in ons centrum

Voor voorbeeldbehandelingen die in ons centrum uit zijn gevoerd kunt u kijken op onze voorbeeldpagina. Als de behandeling waar u naar zoekt er niet tussen staat, vraag hier dan naar tijdens de eerste afspraak.

 Maak vandaag nog een afspraak met onze implantoloog!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van implantaten? Of de kosten van een kroon of brug op implantaten? Wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.


Volg ons:

Maak een afspraak

Intake-gesprek altijd binnen twee weken!

formulier  via de website


telefoon  +31 (0) 10 290 95 09

Maak een afspraak

Intake-gesprek altijd binnen twee weken! maak een afspraak formulier  via de website
telefoon  +31 (0) 10 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd

Volg ons: