Er zijn praktijken die tandartsbehandelingen in het buitenland aanbieden. Deze behandelingen soms goedkoper dan in Nederland omdat de lonen daar lager liggen. Echter, er zijn wel risico’s aan deze behandelingen:

1. Veelal worden er kwalitatief minder goede materialen gebruikt. Dit betekent vaak dat de materialen die in de mond gebruikt worden (bijvoorbeeld de kronen, vullingen of implantaten) minder lang mee gaan.

2. Een ander belangrijk nadeel is de service. Als in het buitenland een behandeling is uitgevoerd, en er gaat iets kapot, zal het lastig zijn even terug te gaan naar deze behandelaar in het buitenland.

3. In het buitenland is geen toezicht door de overheid of de behandeling wel netjes volgens de regels en volgens kwalitatief hoge standaarden gebeurt zoals in Nederland het geval is. Het pand kan er dan wel netjes uitzien, maar hoe is het met de kwaliteit van de behandelingen gesteld? En worden instrumenten wel netjes gesterilisseerd?

4. Zeker uitgebreide behandelingen kosten vaak veel tijd. Deze tijd is nodig om bijvoorbeeld eerst de kronen te testen in kunststof voordat deze naar definitief porseleinen kronen worden omgezet. Als men naar het buitenland reist is de tijd vaak beperkt en wordt er in 1 of 2 weken achter elkaar door gewerkt. Dit gaat ten koste van de voorspelbaarheid van de behandeling: je hebt immers geen tijd om de kronen en bruggen uit te proberen!

Ofwel, wees voorzichtig met het afreizen naar het buitenland om zo kosten te besparen. Wij hebben al veel patienten voorbij zien komen waarbij de behandeling die in het buitenland was uitgevoerd na enkele jaren weer helemaal over moest worden gedaan. De herstelkosten zijn dan vaak vele malen hoger dan wanneer de behandeling in eerste instantie in een keer goed was gedaan in Nederland.

Icoon - Check Icoon - Locatie Icoon - Telefoon Icoon - Zoeken Icoon-Social-Facebook Icoon-Social-LinkedIn Logo - Bollen