Klikgebit – Geen losse prothese meer

Een klikgebit (of overkappingsprothese) is een gewone gebitsprothese die vastklikt op een aantal implantaten. In de onderkaak zit dit meestal vast op 2 of 3 implantaten, in de bovenkaak op 4 of 6 implantaten. Een klikgebit zit zo vast dat het niet meer in de mond beweegt of vanzelf los kan komen. Het moet wel elke dag uit de mond genomen worden om schoon te maken en om de implantaten te borstelen.

Voordelen klikgebit boven een gewoon kunstgebit

  • De kauwkracht komt op de implantaten en minder op het tandvlees: geen pijnlijk tandvlees meer
  • Geen angst meer dat het gebit loskomt: dat geeft zelfvertrouwen
  • Betere ondersteuning van de gelaatscontouren klikgebit op implantaten
  • Het kaakbot slinkt niet meer doordat de belasting wordt verminderd

Kosten klikgebit

De kosten worden vergoed door de verzekering als het huidige gebit slecht zit of pijn doet en een nieuw gebit deze klachten niet heeft kunnen verhelpen. De eigen bijdrage (voor de basisverzekering) voor een klikgebit is wettelijk vastgelegd. Deze bijdrage bedraagt 350 euro welke door u (afhankelijk van het aanvullende pakket) bij de verzekeraar gedeeltelijk of in zijn geheel terugverkregen kan worden.

Doorverwezen voor een klikgebit

 

Als u verwezen bent voor een klikgebit door een collega-tandprotheticus, wordt het (klik)gebit gemaakt door deze verwijzer. Wij plaatsen in dat geval alleen de implantaten.

Als u niet doorverwezen bent door een tandprotheticus wordt het (klik)gebit in ons centrum gemaakt. Dit gebeurt door onze specialist, tandprotheticus Ralph van der Reijden.

Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden is al geruime tijd gespecialiseerd in het aanmeten van klikgebitten. Wij maken deze volledig in eigen beheer in onze praktijk in Rotterdam. Als u een klikgebit wilt kunt u meer informatie vinden op de website van Ralph van der Reijden. Dit is een website speciaal voor patiënten die een normaal gebit of klikgebit willen laten maken.

Folders

Voor meer informatie over een klikgebit / overkappingsprothese kunt op de onderstaande link klikken.

klikgebit (pdf)

schoonmaken van het kuntgebit (pdf)

Voorbeeldbehandeling uitgevoerd in ons centrum

Voor voorbeeldbehandelingen die in ons centrum zijn uitgevoerd kunt u kijken op onze voorbeeldpagina. Als de behandeling waar u naar zoekt er niet tussen staat, vraag hier dan naar tijdens de eerste afspraak.

Maak vandaag nog een afspraak voor een nieuw klikgebit!

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van een klikgebit? Of naar de kosten van een normaal gebit zonder implantaten? Wilt u graag een second opinion voordat u een beslissing neemt? Maak vandaag nog een afspraak via het formulier of bel ons op 010 290 9509.

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd