Esthetische tandheelkunde  –  Het uiterlijk van uw gebit

Als u niet tevreden bent over het uiterlijk van uw tanden kunt u in ons centrum terecht voor cosmetische behandelingen. Esthetische tandheelkunde is het verfraaien van het uiterlijk door het plaatsen van facings, bleken van tanden of vervangen van grijze vullingen door witte vullingen.

Bleken

Soms zijn tanden door verkleuring donkerder geworden. Door het simpelweg bleken van deze tanden kan het uiterlijk vaak al erg verfraaid worden. Het bleken van tanden is niet schadelijk, mits dit op een verantwoorde wijze bij de tandarts of mondhygiënist gebeurt. Bezoek onze pagina over het bleken van tanden voor meer info.

Facings

Verkleurde, beschadigde, enigszins scheefstaande tanden of kieren tussen tanden kunnen op eenvoudige wijze met behulp van porseleinen facings duurzaam worden hersteld. Bij deze techniek wordt een uiterst dun laagje van de voorzijde van de tand geslepen waarna er een porseleinen schildje op kan worden geplakt.

De gewenste vorm en kleur worden door uzelf met de in onze praktijk aanwezige porseleintechnieker besproken waardoor een optimaal resultaat bereikt kan worden.

Vaak kan er ook gewerkt worden met composiet facings: met een dun laagje wit vulmateriaal kan er direct een laagje op de tand worden aangebracht. Met u zal van tevoren besproken worden welke methode het beste voor u is.

Vervangen van verkleurde en grijze vullingen

In de loop der jaren kunnen vullingen verkleuren, of kunnen grijze vullingen de kiezen grijs verkleuren. Dit kan het uiterlijk van het gebit verstoren. Door deze vullingen te vervangen voor witte vullingen, krijgt uw gebit weer een frisse uitstraling.

Folders

Voor meer informatie kunt op de onderstaande links klikken. U kunt zo diverse folders over bleken en facings downloaden.

bleken (pdf)

facings (pdf)

verkleurde tanden (pdf)

Voorbeeldbehandeling uitgevoerd in ons centrum

Voor voorbeeldbehandelingen die in ons centrum zijn uitgevoerd kunt u kijken op onze voorbeeldpagina. Als de behandeling waar u naar zoekt er niet tussen staat, vraag hier dan naar tijdens de eerste afspraak!

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd