Angst  –  Bang voor de tandarts

Bang voor de tandarts

Maar liefst 80% van de Nederlandse volwassenen zegt enigszins bang te zijn voor de tandarts. Zo’n 5-7% is zelfs extreem angstig en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang dat zij niet meer naar de tandarts durven te gaan.Dit gaat vaak tijdelijk goed, maar in de loop der tijd zijn mogelijk gaatjes ontstaan en zullen er mogelijk tanden en kiezen afbrokkelen. Omdat mensen vaak lang niet bij de tandarts zijn geweest, ontstaat nog meer angst om weer te gaan.

Het is belangrijk zich te realiseren dat de tandheelkundige technieken de laatste jaren sterk zijn gevorderd. De “tandarts van nu”, is niet meer de “tandarts van vroeger”. Onze ervaring is dat door goede communicatie vrijwel iedereen goed behandeld kan worden. Bovendien kunnen tegenwoordig alle behandelingen pijnloos worden uitgevoerd.

Tandartsangst bij Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier

Veel mensen hebben last van tandartsangst. U hoeft zich daar niet voor schamen. Meld het bij het maken van de afspraak zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Onze ervaring is dat met goed overleg en soms premedicatie (een medicijn dat u één uur vóór de behandeling in de praktijk inneemt en waardoor u erg rustig wordt) nagenoeg iedereen behandeld kan worden. Bovendien geldt bij ons dat u altijd de regie houdt: als u aangeeft dat u tijdens de behandeling even wilt pauzeren dan respecteren wij dat. Zo proberen wij u niet alleen van uw gebitsproblemen af te helpen, maar u ook van uw angst af te helpen. Want alleen dan bent u pas ECHT geholpen!

Maak een afspraak

voor het inplannen van een intake-consult.
telefoon  010 - 290 95 09
Kwaliteit gegarandeerd